Indrefilet av svin med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål
35-45
Glutenfri

Indrefilet av svin med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Sellerirotpuré

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
½ ss

Indrefilet av svin

indrefilet av svin
Indrefilet av svin
300 g
Smør (Melk)
1 ts

Tyttebærglasert eple

grønt eple
Grønt eple
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke

Peppersaus

peppersaus
Peppersaus (Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 530 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften kan du kutte selleriroten i biter, og steke den i ovnen med potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Sellerirotpuré: Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og la selleriroten dampe seg tørr i kjelen. Tilsett ½ ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser (se tips). Smak til med salt og pepper.   
  4. Indrefilet av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kjøttet rundt om i 3 minutter, og legg det over i en ildfast form. Stek kjøttet under potetene i ovnen de siste 10 minuttene av potetenes steketid. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.    
  5. Ovnsbakte potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med potetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
  6. Peppersaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  7. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i jevnstore terninger. Varm opp stekepannen du brukte til kjøttet til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek eplet i omtrent 1 minutt, til det er gyllent. Vend inn tyttebærene.