Laktosefri
Teriyakibakt torskefilet med chili og wokket brokkoliris, servert med rødbete- og limesjy
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
Fullkornsris
135 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
½ dl
Torskefilet
325 g
Teriyakisaus
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 550 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil kan du også koke risen for seg, og koke brokkolien i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne skiver på langs med en potetskreller. Legg brokkolistilken i kaldt vann frem til servering. Skrell og kutt rødløken i strimler.
Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Del limen i to. Ha rødbeten over i en ildfast form, og press over saften fra limen. Tilsett ½ dl vann og soyasausen, og stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter.
Ta den ildfaste formen med rødbeten ut av ovnen, og fordel fisken i formen. Ha teriyakisausen, chiliflakene og 2 ss smør over fisken. Stek det hele videre i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk brokkolibukettene i 2 minutter (se tips). Krydre med litt salt. Tilsett rødløken og risen, og wokk det hele videre i 2 minutter.
Server sjyen fra den ildfaste formen og rødbeten til retten. Topp retten med den rå brokkolistilken.
Vel bekomme!