Teriyakibakt torskefilet med chili og wokket brokkoliris, servert med rødbete- og limesjy
Laktosefri

Teriyakibakt torskefilet med chili og wokket brokkoliris, servert med rødbete- og limesjy

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
Fullkornsris
135 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
½ dl
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Teriyakisaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Chiliflak
½ pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil kan du også koke risen for seg, og koke brokkolien i lettsaltet vann i 3-4 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i tynne skiver på langs med en potetskreller. Legg brokkolistilken i kaldt vann frem til servering. Skrell og kutt rødløken i strimler.  
 Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Del limen i to. Ha rødbeten over i en ildfast form, og press over saften fra limen. Tilsett ½ dl vann og soyasausen, og stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter.        
Ta den ildfaste formen med rødbeten ut av ovnen, og fordel fisken i formen. Ha teriyakisausen, chiliflakene og 2 ss smør over fisken. Stek det hele videre i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.     
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk brokkolibukettene i 2 minutter (se tips). Krydre med litt salt. Tilsett rødløken og risen, og wokk det hele videre i 2 minutter.  
Server sjyen fra den ildfaste formen og rødbeten til retten. Topp retten med den rå brokkolistilken.
Vel bekomme!