Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig av svin og storfe med linser, servert med eplesalsa og peanøtter
Laktosefri

Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig av svin og storfe med linser, servert med eplesalsa og peanøtter

3.91 (137)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 709 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt endene av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland epleterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og vend inn saft fra halve limen og litt salt og pepper. 
 Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Ha i løken, hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett woksausen, og kok opp.
Kutt resten av limen i båter. Fyll salatbladene med risen, kjøttet, eplesalsaen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!