Spicy søtpotet- og gulrotsuppe med pepperoni og svarte bønner, servert med grove baguetter og yoghurt

Spicy søtpotet- og gulrotsuppe med pepperoni

svarte bønner, servert med grove baguetter og yoghurt
4.3 (152)
Under 20 min
7 Ingredienser
En frisk suppe av søtpotet og gulrot med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet- og gulrotsuppe
700 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½–1 pakke
Vårløk
½–1 pakke
Svarte bønner
½–1 pakke
Pepperoni
100 g
Grove bagetter
1 pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 959 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del gjerne pepperonien i mindre biter, om du har tid. Ved å ha pepperonien i en kald stekepanne, for så å sette opp temperaturen, vil den slippe mer fett og blir enklere å få sprø.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La suppen koke i minst 5 minutter, til den er ordentlig varm. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene og litt salt. 
 Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha i bønnene, og stek videre i et par minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper, og vend inn vårløken rett før servering. 
 Varm baguettene i ovnen i 2–4 minutter før servering. 
Topp suppen med pepperoniblandingen, og server yoghurten og de nystekte baguettene til.
Vel bekomme!