Spicy søtpotet- og gulrotsuppe med pepperoni og svarte bønner, servert med grove baguetter og yoghurt
4.28 (138)
Under 20 min
7 Ingredienser
En frisk suppe av søtpotet og gulrot med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere.
En frisk suppe av søtpotet og gulrot med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Søtpotet- og gulrotsuppe
700 g
Chiliflak
½–1 pakke
Vårløk
½–1 pakke
Svarte bønner
½–1 pakke
Pepperoni
100 g
Grove bagetter
1 pakke
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 953 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del gjerne pepperonien i mindre biter, om du har tid. Ved å ha pepperonien i en kald stekepanne, for så å sette opp temperaturen, vil den slippe mer fett og blir enklere å få sprø.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La suppen koke i minst 5 minutter, til den er ordentlig varm. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene og litt soyasaus.
Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha i bønnene, og stek videre i et par minutter. Smak eventuelt til med salt og pepper, og vend inn vårløken rett før servering.
Varm baguettene i ovnen i 2–4 minutter før servering.
Topp suppen med pepperoniblandingen, og server yoghurten og de nystekte baguettene til.
God middag!