Gourmetburger
Smashburgere med stekt løk, tomat og strimlet salat, servert med aioli og ovnsbakte poteter
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Skivet Norvegia
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 853 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å unngå at kjøttet setter seg fast i stekespaden kan du legge litt bakepapir mellom kjøttet og stekespaden.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i skiver. Fordel kjøttdeigen til 2 like store kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg kjøttbollene i stekepannen og trykk dem flate med en stekespade (se tips). Krydre kjøttet med salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av burgerne, og legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, salaten, tomatskivene og aiolien, og server de ovnsbakte potetene ved siden av.
Vel bekomme!