Smashburgere med stekt løk, tomat og strimlet salat, servert med aioli og ovnsbakte poteter

Gourmetburger

Smashburgere med stekt løk, tomat og strimlet salat, servert med aioli og ovnsbakte poteter

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Skivet Norvegia
1 pakke
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 853 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å unngå at kjøttet setter seg fast i stekespaden kan du legge litt bakepapir mellom kjøttet og stekespaden.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og kutt løken i skiver. Fordel kjøttdeigen til 2 like store kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg kjøttbollene i stekepannen og trykk dem flate med en stekespade (se tips). Krydre kjøttet med salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av burgerne, og legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
 Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, salaten, tomatskivene og aiolien, og server de ovnsbakte potetene ved siden av.
Vel bekomme!