Halloumiburger med tomatsalsa, avocadodressing og gulrotfries
Vegetar

Halloumiburger med tomatsalsa, avocadodressing og gulrotfries

4.26 (189)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Olje
1 ss
Gulrøtter
400 g
Rødløk
½ stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 830 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne ekstra syltet rødløk. Når den ligger i laken i en tett beholder vil den holde seg minst 2 uker i kjøleskapet.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Bland sammen paprikakrydderet og omtrent 1 ss olje i en plastpose. Ha halloumiskivene i posen med marinaden, og fordel marinaden jevnt over halloumien. La halloumien ligge i marinaden mens du gjør klar resten av retten. 
 Skrell og kutt gulrøttene i staver på størrelse med pommes frites. Ha gulrotstavene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrotfriesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu gulrotfriesene en gang halvveis i steketiden.   
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll og del tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomaten og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saften fra halve limen, og litt salt og pepper. 
 Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å løfte avokadokjøttet over i et desilitermål eller i en blender. Press over saften fra resten av limen, og kjør det hele til en glatt dressing med en stavmikser, eller i blenderen. Vend inn omtrent 2 ss av tomatsalsaen og resten av korianderen. Smak til med litt salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den har fått en stekeskorpe. Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter. 
God middag!