Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter og brokkoli, tomat, persille og rødvinssaus
Laktosefri

Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter

brokkoli, tomat, persille og rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • plastfolie (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Poteter
350 g
Brokkoli
½ stk
Egg
1 stk
(Egg)
Sitron
½ stk
Panering
1 pakke
Svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
1 dl
(Egg, Hvete)
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 693 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt løken i båter. Kutt potetene i båter. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Fordel potetene, løken og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Knekk egget i en skål, og pisk det med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland skallet fra sitronen med paneringen, og fordel sitronpaneringen utover en tallerken. 
Ha litt plastfolie rundt hver av kjøttskivene, og bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Ta av plastfolien, og krydre kjøttet med litt salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i sitronpaneringen. La schnitzlene ligge på en tallerken i 2–3 minutter før du steker dem. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og grovhakk bladpersillen. Bland tomaten og persillen i en liten serveringsskål.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!