Lun vintersalat med bakt rødbete og søtpotet, sprø grønnkål, linser og fetaost
Vegetar

Lun vintersalat med bakt rødbete og søtpotet

sprø grønnkål, linser og fetaost
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Rødbete
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Appelsin
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Honning
1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Strimlet grønnkål
50 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 941 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 98 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du bare har et stekebrett, kan grønnkålen og valnøttene stekes på samme brett som rødbeten og søtpoteten. Lag krutonger ved å kutte multibrødene i terninger og stek dem i en stekepanne med litt olje, salt og pepper i omtrent 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
 Skyll eller skrell søtpoteten og rødbeten, og kutt dem i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de har fått litt farge. 
 Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha linsene, appelsinen, sjalottløken og spinaten i en stor serveringsskål.
Ha sennepsvinaigretten, honningen, 2 ss olivenolje, litt salt og saften fra sitronen i en skål, og rør det godt sammen. Bland den inn i vintersalaten.
 Ha grønnkålen på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Grovhakk valnøttene og legg dem oppå grønnkålen de siste 5 minuttene av steketiden.
Varm multibrødene i ovnen som anvist på pakken. 
 Vend rødbeten og søtpoteten inn i salaten når de er ferdig stekt. Topp med grønnkålen og valnøttene, og smuldre fetaosten over til slutt. 
Vel bekomme!
God middag!