Fullkornslinguine med sprøstekt parmaskinke, sjampinjong og hjemmelaget spinatsaus

Fullkornslinguine med sprøstekt parmaskinke, sjampinjong og hjemmelaget spinatsaus

3.88 (146)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Fullkornslinguine
200 g
(Hvete)
Brokkoli
½ stk
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
½ pakke
Vann
2 dl
Sjampinjong
100 g
Parmaskinke
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Parmaskinkechips; fordel skinken på stekebrett med bakepapir, og stek dem på 200 grader varmluft i stekeovnen. Det tar omtrent 10 minutter.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. La brokkolien koke med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Ha i spinaten, og stek den i 2–3 minutter, til den har falt litt sammen. Ha på crème fraîchen, hønsebuljongen og 2 dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Rens og kutt sjampinjongen i fire. Kutt parmaskinken i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek parmaskinken i omtrent 4 minutter, eller til den er blitt litt sprø. Ha den over på en tallerken. Stek så soppen i omtrent 4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Bland parmaskinken og soppen sammen før servering. 
 Skyll og kutt cherrytomatene i to, og ha dem i en skål. Bland inn litt olivenolje, salt og pepper. 
Topp pastaen med spinatsausen, den sprøstekte parmaskinken, sjampinjongen, brokkolien og cherrytomatene. 
Vel bekomme!