Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Kidneybønner
1 boks
Maiskorn
1/2 pakke
Kjøttdeig
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Three spice
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Minitortillaer
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre gjerne maischipsen med litt paprikakrydder og chiliflakes før steking!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finhakk løken, og skrell og press hvitløken. Kutt paprikaen i skiver. Sil vannet av kidneybønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett løken, hvitløken og paprikaen, og stek videre i ca. 2 minutter. Rør inn oksebuljongen og tacokrydderet, og smak til med ønsket mengde av chiliflakesene eller strø dem over retten ved servering. Stek videre i 2-3 minutter. Ha i bønnene, maisen og tomatsausen, og la det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær maistortillaene i små trekanter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek maischipsene i ovnen 2-3 minutter, eller til de er gylne og sprø.
Vel bekomme!