Chili con carne med maischips

Chili con carne med maischips

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    Gul løk
    1/2 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Kidneybønner
    1 boks
    Maiskorn
    1/2 pakke
    Kjøttdeig
    350 g
    Oksebuljong
    1 pakke
    Three spice
    1 pakke
    Chiliflak
    1 pakke
    Moste tomater
    1 flaske
    Minitortillaer
    1 pakke
    Salt
    Pepper
    Olje
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre gjerne maischipsen med litt paprikakrydder og chiliflakes før steking!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Finhakk løken, og skrell og press hvitløken. Kutt paprikaen i skiver. Sil vannet av kidneybønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann.
    Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett løken, hvitløken og paprikaen, og stek videre i ca. 2 minutter. Rør inn oksebuljongen og tacokrydderet, og smak til med ønsket mengde av chiliflakesene eller strø dem over retten ved servering. Stek videre i 2-3 minutter. Ha i bønnene, maisen og tomatsausen, og la det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Skjær maistortillaene i små trekanter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek maischipsene i ovnen 2-3 minutter, eller til de er gylne og sprø.
    Vel bekomme!