Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med appelsin, servert med bulgur og mynte
Laktosefri

Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med appelsin, servert med bulgur og mynte

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
12 Ingredienser
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
½ stk
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Mørkokt grytekjøtt av lam
250 g
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
2 dl
Bulgur
125 g
(Hvete)
Mynte
1 bunt
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 577 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn en spiseskje smør i bulguren for ekstra god smak.

Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Vask og tørk appelsinen, og finriv skallet. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i 2 minutter.     
 Tilsett honningen, halvparten av det røkte chilikrydderet, lammekjøttet og sjyen fra pakken, tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 2 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels høy varme i 10 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og la gryten koke uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og eventuelt mer chilikrydder.     
Tilbered bulguren som anvist på pakken.   
Skyll, rist og grovhakk mynten. Skjær bort skallet fra appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Topp retten med appelsinen og mynten ved servering. 
God middag!
Vel bekomme!