Appelsin- og krydderstekt svinefilet med bygg- og rødbetesalat med spinat og fetaost
3.83 (65)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rødbeter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Spinat
100 g
Byggkorn
125 g
Fetaost
50 g
Smør
½ ss
Appelsinskall
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
1 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 602 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell rødbetene og hvitløken. Skyll spinaten. Kutt rødbetene i jevnstore biter. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider, i 3–4 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form, strø over 1 ts av appelsinskallet og det tyrkiske krydderet. Stek kjøttet nederst i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på omtrent 65 grader. La kjøttet hvile i 4 minutter før du skjærer det i skiver.
Del appelsinen i to, og press saften over i stekepannen du brukte til kjøttet. Pisk inn 1 ss smør, og ha stekesjyen fra kjøttet over i stekepannen.
Finhakk hvitløken. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i ½ ss smør. Tilsett spinaten, hvitløken og de kokte byggkornene. Stek det hele i omtrent 2 minutter, eller til spinaten har falt sammen. Vend inn de ovnsbakte rødbetene, og krydre med salt og pepper.
Smuldre fetaosten over kjøttet og bygg- og rødbetesalaten ved servering.
Vel bekomme!