Laktosefri
Eggestekt ris med reker, chili og vårløk, servert med hakkede peanøtter
4.13 (284)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Egg
2 stk
Lime
1 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Reker
100 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 667 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll risen godt i kaldt vann. Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned koketiden med omtrent 2 minutter. Del limen i to.
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skyll og kutt vårløken i skiver. Hell laken av rekene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Vend inn vårløken, rekene og ingefærblandingen når det gjenstår 1 minutt av brokkoliens steketid. Ha grønnsakene og rekene over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie, slik at det holder seg varmt frem til servering.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha den ferdigkokte risen i pannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Krydre med karrien og grønnsaksbuljongen. Knekk eggene i pannen, og rør dem inn i risblandingen, til eggene har stivnet. Smak til med soyasaus, pepper og saften fra limen.
Topp den eggestekte risen med grønnsakene, rekene og de hakkede peanøttene. Server soya- og ingefærsausen til retten.
Vel bekomme!
God middag!