Elgkarbonader med ovnsbakte potetbåter og gulrøtter, og kremkokte jordskokker med eple
Glutenfri

Elgkarbonader med ovnsbakte potetbåter og gulrøtter, og kremkokte jordskokker med eple

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Jordskokk
250 g
Grønt eple
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Kremfløte
1½ dl
(Melk, Laktose)
Vann
2–3 dl
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Tyttebær
60 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 872 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har melk hjemme, så kan du gjerne lage potetmos av potetene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll potetene og skrell gulrøttene. Kutt potetene i båter og gulrøttene i større biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
 Skrell og del jordskokkene i mindre biter. Ha jordskokkene i en kjele, og dekk dem med 2–3 dl vann. Kok jordskokkene under lokk på middels varme i omtrent 8 minutter. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene 1–2 minutter på hver side.  
 Skrell eplet hvis du vil, og kutt det i mindre biter. Sil vannet av jordskokkene, og tilsett eplebitene, oksebuljongen og 1½ dl av kremfløten. Kok det hele på høy varme i omtrent 3 minutter, til sausen har tyknet noe. Smak til med salt og pepper.  
 Server tyttebærene til retten.
Vel bekomme!