Glutenfri
Elgkarbonader med ovnsbakte potetbåter og gulrøtter, og kremkokte jordskokker med eple
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Jordskokk
250 g
Grønt eple
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Kremfløte
1½ dl
Vann
2–3 dl
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Tyttebær
60 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 872 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har melk hjemme, så kan du gjerne lage potetmos av potetene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll potetene og skrell gulrøttene. Kutt potetene i båter og gulrøttene i større biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
Skrell og del jordskokkene i mindre biter. Ha jordskokkene i en kjele, og dekk dem med 2–3 dl vann. Kok jordskokkene under lokk på middels varme i omtrent 8 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene 1–2 minutter på hver side.
Skrell eplet hvis du vil, og kutt det i mindre biter. Sil vannet av jordskokkene, og tilsett eplebitene, oksebuljongen og 1½ dl av kremfløten. Kok det hele på høy varme i omtrent 3 minutter, til sausen har tyknet noe. Smak til med salt og pepper.
Server tyttebærene til retten.
Vel bekomme!