Elgkarbonader med råkost, tyttebærglasert eple, brun saus og potet- og purreløksmos

Elgkarbonader med råkost, tyttebærglasert eple, brun saus og potet- og purreløksmos

4 (64)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Purre
½–1 stk
Lettmelk
½–1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Råkostmiks
150 g
Grønt eple
1 stk
Tyttebær
60 g
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 656 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil, kan du dampe purren i smør, og servere den ved siden av potetmosen.

 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Del purren i to på langs, og skyll den godt. Kutt purren i skiver. Kok purren med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 2 minutter på hver side. Stek råkosten sammen med karbonadene det siste minuttet av steketiden, og krydre med salt og pepper. Hold det varmt frem til servering.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene. 
 Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. 
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Ha i ½ ss smør, og mos potetene sammen med ½–1 dl av melken, litt etter litt, til potet- og purreløksmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
God middag! 
Vel bekomme!