Enchiladas med kjøttdeig, tomatsaus og ost, servert med frisk salat
4.16 (293)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- olje
Sjalottløk
1 stk
Mais
½–1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
½ pakke
Three spice
½–1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Hvetetortillaer
4 stk
Revet ost
50 g
Vann
2 dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lettrømme
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 851 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt hakket koriander hvis du liker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann.
Ha tomatpuréen, 2 dl vann, halve pakken med maisstivelse, oksebuljongen, three spice krydderet og litt salt i en kjele, og kok opp under omrøring.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og tilsett sjalottløken. Stek videre i to minutter, eller til løken er gyllen. Tilsett maisen og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fyll hver av tortillalefsene med kjøttfyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha hjertesalaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
Server lettrømmen til retten.
Vel bekomme!