Vegetar
Falafler i pitabrød med ovnsbakte grønnsaker, ajvar og urtedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Middelhavskrydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Tomat
1 stk
Persille
½ pakke
Sitron
¼ stk
Pitabrød
4 stk
Falafler
1 pakke
Ajvarsaus
75 g
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 832 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 125 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke ønsker å fylle pitaene, kan retten også spises som en varm salat med pitabrød ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skyll alle grønnsakene. Kutt squashen i skiver. Rens og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og del rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olivenolje, middelhavskrydderet og saften fra halve sitronen. Krydre med litt salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 12–15 minutter.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk persillen, og bland tomaten og persillen sammen i en skål. Smak til med saft fra sitronen.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek falaflene i 4–5 minutter, eller til de har en gyllen stekeskorpe.
Fyll pitabrødene med de ovnsbakte grønnsakene, falaflene og tomatsalaten. Server ajvarsausen og urtedressingen til retten.
Vel bekomme!