Glutenfri
Fiskekaker med spisskål og reddik, servert med kokte poteter, bløtkokt egg og soyasmør
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Egg
2 stk
Spisskål
1 bit
Reddiker
1 pakke
Fiskekaker
480 g
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 641 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også dele spisskålen i båter gjennom stilkfestet og legge den på grillen i 3–5 min på hver side. Purren og reddiken kan pakkes inn i litt aluminiumsfolie med 1 ss smør, og varmes på grillen i 8–10 minutter, eller til det er mørt.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter. Legg i eggene når det gjenstår 6–7 minutter av koketiden.
Del spisskålen i grove biter, og skyll og del reddikene i to. Fordel kålen og reddikene i en ildfast form med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er passe mørt (se tips).
Fordel fiskekakene på et stekebrett med bakepapir og stek fiskekakene under grønnsakene i ovnen i 8–10 minutter.
Varm opp 2 ss smør med soyasausen i en liten kjele. Fordel smøret over grønnsakene når de er ferdigstekt.
Del de bløtkokte eggene i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!