Fiskekaker med spisskål og reddik, servert med kokte poteter, bløtkokt egg og soyasmør
Glutenfri

Fiskekaker med spisskål og reddik, servert med kokte poteter, bløtkokt egg og soyasmør

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Egg
2 stk
(Egg)
Spisskål
1 bit
Reddiker
1 pakke
Fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 641 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele spisskålen i båter gjennom stilkfestet og legge den på grillen i 3–5 min på hver side. Purren og reddiken kan pakkes inn i litt aluminiumsfolie med 1 ss smør, og varmes på grillen i 8–10 minutter, eller til det er mørt.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter. Legg i eggene når det gjenstår 6–7 minutter av koketiden.
 Del spisskålen i grove biter, og skyll og del reddikene i to. Fordel kålen og reddikene i en ildfast form med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er passe mørt (se tips).
Fordel fiskekakene på et stekebrett med bakepapir og stek fiskekakene under grønnsakene i ovnen i 8–10 minutter.
Varm opp 2 ss smør med soyasausen i en liten kjele. Fordel smøret over grønnsakene når de er ferdigstekt. 
 Del de bløtkokte eggene i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!