Vegetar
Pita-gyros med krydderstekte kikerter
tzatziki og gresk salatNy oppskrift
Under 20 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- rødvinseddik
- salt
Kikerter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Timian
½–1 pakke
Honning
1 pakke
Rødvinseddik
2 ss
Olivenolje
2 ss
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Sitron
¼ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Fetaost
50 g
Kalamataoliven
1 pakke
Sitron
½ stk
Pitabrød
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 877 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dersom du ikke har rødvinseddik, kan du bruke litt sitronsaft eller en annen god eddik i marinaden.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem over i en skål. Skrell og finhakk halve løken og hvitløken. Bland kikertene, halvparten av hvitløken, rødløken og timianen i en skål. Vend inn honningen, 2 ss rødvinseddik (se tips), 2 ss olivenolje og litt salt, og la kikertene marinere i blandingen til resten av retten er klar.
Skyll agurken, og riv halvparten på den grove siden av et rivjern. Klem ut så mye vann du klarer av den revne agurken. Bland agurken, resten av hvitløken og yoghurten sammen i en serveringsskål, og smak til med litt olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Skyll og del tomaten i båter. Del resten av agurken i skiver. Del resten av rødløken i så tynne skiver du klarer. Bland grønnsakene og olivenene i en salatbolle, og smuldre fetaosten over. Ha over litt olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 3–4 minutter.
Vel bekomme!