Hvitløksmarinert svinebiff med potet- og purreløksmos og bakte beter med grønnkål og appelsin
Glutenfri

Hvitløksmarinert svinebiff med potet- og purreløksmos og bakte beter med grønnkål og appelsin

3.97 (69)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Purre
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Rødbeter
2 stk
Gulbete
1 stk
Appelsin
1 stk
Grønnkål
100 g
Hvitløksmarinert svinebiff
350 g
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 768 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle tilberedningen, kan du steke potetene i ovnen med betene. Bland purren med betene samtidig som du vender inn grønnkålen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Del purren på langs, og skyll den godt innimellom lagene. Kutt purren i skiver. La purren koke med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.   
 Skrell og del betene i båter. Skyll appelsinen, og finriv litt av skallet (kun det oransje) på et rivjern. Skyll og fjern stilken på grønnkålen. Ha betene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt av det revne appelsinskallet, olje, salt og pepper. Bak betene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek svinebiffene 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.  
 Ta brettet med beter ut av ovnen og riv grønnkålen over. Bland det hele, og stek videre i omtrent 5 minutter, eller til grønnkålen er sprø og betene er møre. Kutt skallet av appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i terninger.   
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Ha i ½ ss smør, og mos potetene sammen med ½–1 dl melk, til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
 Ha over appelsinterningene og urtedressingen ved servering.
Vel bekomme!