Kjøtt- og grønnsakskarbonader med kremet brokkolisalat, couscous og syltet rødløk

Kjøtt- og grønnsakskarbonader med kremet brokkolisalat, couscous og syltet rødløk

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Brokkoli
½–1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Lett crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Aioli
¼ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Karbonader med grønnsaker
450 g
Couscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 932 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke er så glad i rå brokkoli, kan du koke den i lettsaltet vann i 2 minutter, helle av vannet, og ha den tilbake i kjelen. La den dampe godt av seg før du blander inn resten av ingrediensene.

 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Del brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i terninger. Skyll eplet og skrell gulroten. Grovriv eplet og gulroten på et rivjern. Bland sammen brokkolien, eplet og gulroten i en skål, og vend inn crème fraîchen og aiolien. Smak til med salt og pepper (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomvarme.
 Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
Vel bekomme!
Vel bekomme!