Glutenfri
Kokt torsk med gulrøtter, dillknuste poteter og hvit saus
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- vann
Småpoteter
300 g
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
Torskefilet
375 g
Salt
1 ts
Vann
1 l
Gulrøtter
400 g
Bechamelsaus
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 492 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til den hvite sausen med litt sitronsaft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller stapper. Skyll og finhakk ønsket mengde av dillen, og bland den og ½ ss smør med potetene. Smak til med salt.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann og 1 ts salt. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i 3–4 minutter.
Hell ønsket mengde av sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring (se tips).
God middag!
Vel bekomme!