Laktosefri
Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med myk løk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker med appelsin
4.17 (183)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Småpoteter
300 g
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 738 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også varmes med grønnsakene i ovnen, hvis du foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt kålroten og gulrøttene i staver. Del potetene i to. Fordel alle grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk. Tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skyll spinaten. Skjær skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta de ferdigstekte grønnsakene ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
Nyt måltidet!
God middag!
- Vin:
- Matthieu Barret Petit Ours 2022 (vmp nr. 132701). Saftig, bærpreget og myk, innslag av bringebær, bjørnebær, litt pepper, blomst og svale urter. Vinens fylde og modne tanniner komplementerer kjøttet, mens mørke bærtoner harmonerer med retten og trøffelsausens dybde.
- Alkoholfritt alternativ:
- Blaane Eplemost med Solbær (vmp nr. 10486401). Fokusert og ørlite dropsaktig med god fasthet, preg av epler, røde bær og grønne urter.Blåne Eplemost med Solbæ har syrlig friskhet og fruktighet, som balanserer rettens rikdom og gir et lettere, men fortsatt smakfullt følge.