Laktosefri
Glutenfri
Kylling korma med basmatiris
frisk salat og mangochutney4.13 (106)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Kormapaste
½–1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 870 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skjær kyllingen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen og hvitløken i 2–3 minutter, til kyllingen er gyllen. Ha kyllingen og hvitløken over på en tallerken. Stek løken i 3–4 minutter. Ha kyllingen og hvitløken tilbake i stekepannen, og tilsett ønsket mengde av kormapasten. Tilsett 1 dl vann og kokoskremen, og la det hele småkoke i omtrent 7 minutter, eller til kyllingen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av kormapasten.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Kutt sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over salaten.
Server mangochutneyen og eventuelle rester av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!