Kylling korma med basmatiris, frisk salat og mangochutney
Laktosefri
Glutenfri

Kylling korma med basmatiris

frisk salat og mangochutney
4.13 (106)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Kormapaste
½–1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokoskrem
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
870 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skjær kyllingen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen og hvitløken i 2–3 minutter, til kyllingen er gyllen. Ha kyllingen og hvitløken over på en tallerken. Stek løken i 3–4 minutter. Ha kyllingen og hvitløken tilbake i stekepannen, og tilsett ønsket mengde av kormapasten. Tilsett 1 dl vann og kokoskremen, og la det hele småkoke i omtrent 7 minutter, eller til kyllingen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av kormapasten.
 Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Kutt sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over salaten.
Server mangochutneyen og eventuelle rester av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!