20-30
Glutenfri
Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og knuste poteter, servert med soppsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Knuste poteter
Poteter
350 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Olivenolje
2 ss
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
400 g
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Kyllingfilet
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Soppsaus
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Maisstivelse
½ pakke
Smør (Melk)
2 ss
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 694 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Knuste poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og beten i grove biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og grovhakk bladpersillen, og vend den inn med grønnsakene rett før servering.
- Kyllingfilet: Ta vare på kraften fra pakken til kyllingen. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden. La kyllingen hvile et par minutter, og skjær den i skiver før servering.
- Soppsaus: Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn soppulveret og hønsebuljongen, og spe på med 2½ dl melk, ½ dl vann og kraften fra kyllingen. Kok opp under omrøring. Rør maisstivelsen sammen med 4 ss kaldt vann i en kopp. Hell blandingen i sausen mens den småkoker, litt og litt under omrøring, til ønsket konsistens. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med pepper.
- Knuste poteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med en visp. Vend inn persilladen, 2 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper.