Kyllingwok med brokkoli og paprika i sweet chili-saus, med fullkornsris
Laktosefri

Kyllingwok

med brokkoli og paprika i sweet chili-saus, med fullkornsris
4.03 (96)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • soyasaus
Fullkornsris
135 g
Gul paprika
½–1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
400 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 895 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere kyllingen ved siden av, så den holder seg sprøere.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Bland kyllingen sammen med ingefærblandingen og litt salt i en skål. Ha i maisstivelsen, og vend kyllingen godt i den.
Mål opp ½ dl vann i et litermål, og rør inn hønsebuljongen, sweet chili-sausen og sesam- og chilisausen.  
 Varm opp en stekepanne eller wokpanne til middels høy varme, og ha i rikelig med olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen og sprø. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i pannen, og stek paprikaen og brokkolien i 3–4 minutter. Krydre med litt salt. Tilsett woksausen, og la det hele småkoke i 1–2 minutter, til kyllingwoken er gjennomvarm. Smak til med soyasaus, og vend inn kyllingen til slutt (se tips).
Vel bekomme!