Lofotburgere med friske grønnsaker, ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter og aioli

Lofotburgere med friske grønnsaker, ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter og aioli

4.04 (108)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Fiskeburgere
250 g
(Fisk, Selleri, Sennep)
Hamburgerbrød
2 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 800 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 7–8 minutter av potetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Sett sammen fiskeburgerne etter eget ønske, med burgerbrødene, aiolien og grønnsakene. Server de ovnsbakte potetene på siden. 
Vel bekomme!