Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kikerter
1 pakke
Blomkål
½ stk
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 695 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.  
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter. 
Skrell og kutt beten i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha beten i en skål og bland inn saft fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. 
Skyll og grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Ta potetene ut av ovnen når de har stekt i omtrent 10 minutter. Fordel blomkålen og kikertene over dem, og stek det hele i ovnen de siste 10–15 minuttene av potetenes steketid. Fordel cashewnøttene oppå grønnsakene når det gjenstår omtrent 4 minutter av steketiden.  
Skyll spinaten i kaldt vann, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen.
God middag!