Glutenfri
Vegetar
Ovnsbakte poteter, blomkål og kikerter, servert med tzatziki, spinat, syltet polkabete og currydressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Blomkål
½ stk
Cashewnøtter
1 pakke
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt
150 g
Sitron
½ stk
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 695 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter.
Skrell og kutt beten i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha beten i en skål og bland inn saft fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt.
Skyll og grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Ta potetene ut av ovnen når de har stekt i omtrent 10 minutter. Fordel blomkålen og kikertene over dem, og stek det hele i ovnen de siste 10–15 minuttene av potetenes steketid. Fordel cashewnøttene oppå grønnsakene når det gjenstår omtrent 4 minutter av steketiden.
Skyll spinaten i kaldt vann, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen.
God middag!