Glutenfri
Laktosefri
Pepperonibakt lange
spansk kikertgryte med ovnsbakte grønne og småpoteter3.9 (84)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Delikatessepoteter
300 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
2 dl
Pepperonipølse
100 g
Langefilet
350 g
Olivenolje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan ovnsbakes på stekebrettet med grønnsakene hvis du ønsker mindre oppvask.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll paprikaen, og skrell løken. Kutt paprikaen i 8 strimler, og løken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Ha 1 ss olivenolje og tomatpuréen i en kjele, og varm opp på middels høy varme under omrøring. Stek tomatpuréen i 2 minutter, uten at den får farge. Tilsett ønsket mengde av paprikakrydderet, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann, og kok opp. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i kjelen, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt pepperonipølsen i strimler. Fordel fisken i en ildfast form, og ha over pepperonistrimlene og 2 ss olivenolje. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Hell litt av pepperonioljen fra den ildfaste formen over retten ved servering.
Vel bekomme!