Glutenfri
Laktosefri
Persillekrydret svinefilet med honning- og sennepsbakte rotgrønnsaker, villris og mangodressing
3.88 (77)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Villris
125 g
Gulrøtter
2 stk
Gulbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Ytrefilet av svin
300 g
Bladpersille
1 bunt
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 696 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 62–65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen. La kjøttet hvile til temperaturen når 68 grader, og skjær det i skiver.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og betene, og kutt dem i grove biter. Ha rotgrønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter. Snu på kjøttet underveis, så hele kjøttstykket får en jevn stekeskorpe. Ta ut formen med grønnsakene etter 10 minutter. Legg kjøttet i formen med grønnsakene. Skru ned varmen på ovnen til 200 grader, og stek kjøttet med grønnsakene i 10 minutter (se tips). Skyll persillen, plukk bladene fra stilkene, og grovhakk dem.
Ta ut rotgrønnsakene og kjøttet fra ovnen. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering. Bland honningen og sennepsvinaigretten med rotgrønnsakene, og stek grønnsakene videre i 5 minutter.
Del kjøttet i serveringsstykker, og dryss over rikelig med persillen. Server mangodressingen til retten.
Vel bekomme!