Kjøttboller med grønnsaker, servert med tomatbulgur og epletzatziki

Kjøttboller med grønnsaker, servert med tomatbulgur og epletzatziki

4.25 (306)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vann
2½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 787 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm kjøttbollene midt i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.

Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha tomatpureén i kjelen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.  
Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper, og la tzatzikien stå i kjøleskapet frem til servering.   
Skrell rødløken, og kutt den i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og løken i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn 1 ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene i en serveringsskål.    
Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
God middag! 
Vel bekomme!