Karbonader med grønt, tomatbulgur, urtedressing og stekt squash med reddiker og mynte
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Squash
1 stk
Reddiker
1 bunt
Mynte
½ bunt
Sitron
½ stk
Karbonader med grønnsaker
360 g
Sitron
½ stk
Urtedressing
½–1 pakke
Mynte
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 685 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en salat av tynne skiver høvlet squash og reddiker, og ha over sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og frisk mynte.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Skyll squashen, reddikene, mynten og sitronen. Kutt squashen i staver, og reddikene i tykke skiver. Tørk mynten og sitronen.
Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek squashen i 2 minutter. Tilsett reddikskivene, og krydre med salt og pepper. Stek videre i 1 minutt. Finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen, og grovhakk litt av mynten. Ta bort stekepannen fra varmen, og krydre med sitronskallet og mynten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2 minutter på hver side.
Kutt sitronen i båter. Server båtene, urtedressingen og resten av mynten til retten.
Vel bekomme!