Sitrusstekt svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker og kremet steinsoppsaus
Glutenfri

Sitrusstekt svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker og kremet steinsoppsaus

3.9 (112)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
(Selleri)
Steinsoppsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Svinekam i skiver
350 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 801 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk et hvitløksfedd, og vend det sammen med rotgrønnsakene de siste 5 minuttene av steketiden, for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Del potetene i to. Fordel potetene og rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Legg posen med steinsoppsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Vel bekomme!
Vel bekomme!