Sopp- og erterisotto, servert med stekt rosettkål og Grande Premium
Glutenfri
Vegetar

Sopp- og erterisotto, servert med stekt rosettkål og Grande Premium

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salvie
½ bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Risottoris
150 g
Grønne erter
125 g
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Vann
4–5 dl
Smør
½ ss
(Melk)
Rosettkål
1 pakke
Sitron
¼ stk
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Kjerneblanding
1 pakke
Salvie
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 624 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra god smak, tilsett en klunk hvitvin i risottoen, og la den koke inn før du tilsetter annen væske.

 Børst soppen fri for jord, og del den i grove biter. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll salvien, og grovhakk halvparten av bunten.
 Kok opp 4–5 dl vann og bland inn grønnsaksbuljongen og steinsoppulveret. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og løken i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Tilsett risottorisen, hvitløken og den grovhakkede salvien, og stek videre i 1–2 minutter, eller til risottorisen er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–20 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand.
 Skyll rosettkålen. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek rosettkålen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er mør. Krydre med litt salt og pepper, og press over litt saft fra sitronen. 
 Vend inn ertene i risottoen når det gjenstår 2–3 minutter av koketiden. Vend inn ½ ss smør og den revne Grande Premium-osten. Smak til med saft fra sitronen, salt og nykvernet pepper før servering.
 Anrett risottoen og rosettkålen i dype tallerkener. Topp med den revne Grande Premium-osten og kjerneblandingen. Pynt med noen salvieblader ved servering. 
Vel bekomme!