Sprø kylling med stekt grønnsaksris, kinesisk dippsaus og curry- og mangodressing
Laktosefri

Sprø kylling med stekt grønnsaksris, kinesisk dippsaus og curry- og mangodressing

4.12 (112)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Crispy kylling
300 g
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Mais
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Lime
1 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 879 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 96 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en fin stekeskorpe.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
 Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden. 
 Skrell gulroten og løken. Kutt gulrøttene i små terninger, og grovhakk løken. Sil laken av maisen.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, edamamebønnene, maisen og halvparten av ingefærblandingen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem sammen med risen. Smak til med salt og pepper.
 Kutt limen i båter, og server båtene, dippsausen og curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!