Laktosefri
Sprø kylling med stekt grønnsaksris, kinesisk dippsaus og curry- og mangodressing
4.12 (112)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Crispy kylling
300 g
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Mais
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Edamamebønner
1 pakke
Lime
1 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 879 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en fin stekeskorpe.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden.
Skrell gulroten og løken. Kutt gulrøttene i små terninger, og grovhakk løken. Sil laken av maisen.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, edamamebønnene, maisen og halvparten av ingefærblandingen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem sammen med risen. Smak til med salt og pepper.
Kutt limen i båter, og server båtene, dippsausen og curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!