Svinefilet med stekt løk, brokkoli, og kremet potetsalat med ramsløk
Glutenfri
Laktosefri

Svinefilet med stekt løk, brokkoli, og kremet potetsalat med ramsløk

3.93 (95)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
Filetstykke av svin
300 g
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Smør
1 ts
(Melk)
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 667 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer for best resultat. Stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt).

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Del brokkolien i mindre buketter, og del stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i et par minutter på begge sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet og brokkolibukettene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend litt olje, salt og pepper inn i brokkolibukettene. Stek kjøttet og brokkolien midt i ovnen i 10–12 minutter (se tips).
 Skrell og kutt løken i 4 jevntykke skiver. Varm opp stekepannen du stekte kjøttet i til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løkskivene i 2–3 minutter på den ene siden, til de er gylne. Strø over litt salt og sukker. Snu løkskivene, og tilsett 1 ts smør. Skru ned varmen, og la løken stå på lav varme i 3–4 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i små terninger og reddikene i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn ramsløkaiolien, og smak til med salt og pepper. Strø epleterningene og reddikskivene over potetsalaten ved servering.
 Hvis du ønsker å grille, kan du først grille kjøttet over direkte varme i et par minutter på hver side, og så over indirekte varme i 10–12 minutter. Vend på kjøttet underveis. Følg gjerne tipset med kjernetemperatur for best resultat.
Vel bekomme!