Glutenfri
Laktosefri
Svinefilet med stekt løk, brokkoli, og kremet potetsalat med ramsløk
3.93 (95)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Filetstykke av svin
300 g
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Smør
1 ts
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 667 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et steketermometer for best resultat. Stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne), eller 68–70 grader (gjennomstekt).
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del brokkolien i mindre buketter, og del stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i et par minutter på begge sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet og brokkolibukettene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend litt olje, salt og pepper inn i brokkolibukettene. Stek kjøttet og brokkolien midt i ovnen i 10–12 minutter (se tips).
Skrell og kutt løken i 4 jevntykke skiver. Varm opp stekepannen du stekte kjøttet i til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løkskivene i 2–3 minutter på den ene siden, til de er gylne. Strø over litt salt og sukker. Snu løkskivene, og tilsett 1 ts smør. Skru ned varmen, og la løken stå på lav varme i 3–4 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i små terninger og reddikene i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn ramsløkaiolien, og smak til med salt og pepper. Strø epleterningene og reddikskivene over potetsalaten ved servering.
Hvis du ønsker å grille, kan du først grille kjøttet over direkte varme i et par minutter på hver side, og så over indirekte varme i 10–12 minutter. Vend på kjøttet underveis. Følg gjerne tipset med kjernetemperatur for best resultat.
Vel bekomme!