Biff Stroganoff med aromasopp, servert med potetmos
Glutenfri

Biff Stroganoff med aromasopp, servert med potetmos

4.06 (157)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Aromasopp
100 g
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Strimlet storfekjøtt
300 g
Tomatpuré
1 ss
Paprikakrydder
½–1 pakke
Oksebuljong
½–1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt sennep i stroganoffen for en mer spennende smak.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Børst soppen fri for jord, og del den i to. Skrell løken, rens paprikaen, og kutt løken og paprikaen i strimler. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Stek kjøttet i to omganger for best resultat. Legg kjøttet over på et fat, og krydre med salt og pepper.
Varm opp den samme kjelen til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek soppen, løken og paprikaen i 5–6 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Vend inn paprikakrydderet, oksebuljongen, 1 dl vann og crème fraîchen, og gi det hele et oppkok. La det hele småkoke i 5–10 minutter, eller til gryten har fått ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn kjøttet før servering.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!