Glutenfri
Fiskekaker med potetmos og frisk råkostsalat, servert med eggesmørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- smør
- olje
- salt
- pepper
Grønt eple
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
½ stk
Potetmos
500 g
Smørsaus
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Egg
1 stk
Fiskekaker
480 g
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 928 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme fiskekakene i ovnen på 200 grader i 10–12 minutter.
Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra halve sitronen, salt og pepper.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kok 1 egg i 8–10 minutter. Skyll egget i kaldt vann, og skrell og kutt det i biter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side.
Bruk kjelen du kokte egget i, og kok de grønne ertene i lettsaltet vann i omtrent 2 minutter.
Hell smørsausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt og saft fra resten av sitronen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!