Helstekt svinefilet med jasminris, pannestekte grønnsaker og smørsaus
15-20
Glutenfri

Helstekt svinefilet med jasminris, pannestekte grønnsaker og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke

Stekte grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 684 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For et perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser omtrent 62 grader. La kjøttet hvile seg opp til omtrent 65 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 12–14 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til resten av retten er klar.
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Smørsaus: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med sausen i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter. Du kan også varme opp sausen direkte i kjelen hvis du foretrekker det. 
  5. Stekte grønnsaker: Skyll og rens paprikaen, og kutt den i strimler. Skyll og kutt endene av de grønne bønnene. Skrell og kutt sjalottløken skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper. 
  6. Servering: Skjær kjøttet i skiver ved servering.