Urtemarinert ytrefilet av svin og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, spinat og appelsin
Glutenfri
Laktosefri

Urtemarinert ytrefilet av svin og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, spinat og appelsin

3.89 (142)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
400 g
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har dårlig tid en dag, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen i forveien. Da er det bare å sette sammen ingrediensene til en kald salat.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Skrell søtpoteten og gulrøttene. Kutt søtpoteten i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Skrell sjalottløken, og skyll spinaten. Fordel søtpoteskivene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.    
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og ha det over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–18 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.   
 Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha det revne skallet i en bolle. Press over saften fra halve sitronen, og pisk inn ½ dl olivenolje. Smak til med salt og pepper.   
Kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Bland spinaten og persilladen med de ferdigstekte grønnsakene.  
 Fordel grønnsakene, appelsinen og løkskivene på et serveringsfat, og server appelsin- og sitronvinaigretten til retten. 
Nyt måltidet!
Vel bekomme!