Glutenfri
Laktosefri
Urtemarinert ytrefilet av svin og lun salat med ovnsbakte grønnsaker, spinat og appelsin
3.89 (142)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
400 g
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Persillade
1 pakke
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 618 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har dårlig tid en dag, kan du steke kjøttet og rotgrønnsakene dagen i forveien. Da er det bare å sette sammen ingrediensene til en kald salat.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og gulrøttene. Kutt søtpoteten i omtrent 2 cm tykke skiver, og gulrøttene i staver. Skrell sjalottløken, og skyll spinaten. Fordel søtpoteskivene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og ha det over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–18 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.
Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha det revne skallet i en bolle. Press over saften fra halve sitronen, og pisk inn ½ dl olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og del appelsinen i båter eller skiver. Bland spinaten og persilladen med de
ferdigstekte grønnsakene.
Fordel grønnsakene, appelsinen og løkskivene på et serveringsfat, og server appelsin- og sitronvinaigretten til retten.
Nyt måltidet!
Vel bekomme!