Laktosefri
Glutenfri
Urtestekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
4.3 (428)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- vann
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Flaskegresskar
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
½ pakke
Grønnkål
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 671 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La gjerne omtrent 2 dl hvitvin eller frisk eplejuice koke inn i risottoen for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med urtemiksen, og legg kyllingen på brettet sammen med gresskaret når det gjenstår 10–12 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i 4–5 minutter før du skjærer den i skiver.
Skyll og tørk grønnkålen. Kutt bort stilkene, og del den i mindre biter. Ha grønnkålen i en bolle, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på brettet sammen med gresskaret når det gjenstår 4–5 minutter av gresskarets steketid, og stek videre til grønnkålen er sprø.
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Ha 1 dl av det ovnsbakte gresskaret over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland det moste gresskaret inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
God middag!