Urtemarinert svinefilet med stekt sopp, rosmarinpoteter, rødvinssaus og gresskar på tre måter
Glutenfri
Laktosefri

Urtemarinert svinefilet med stekt sopp, rosmarinpoteter, rødvinssaus og gresskar på tre måter

3.95 (79)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rosmarin
½ bunt
Vann
½ dl
Gresskar
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Sjampinjong
100 g
Sjalottløk
1 stk
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 719 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i jevne skiver. Skyll rosmarinen, og plukk bladene av stilkene. Fordel potetskivene og rosmarinen i en ildfast form med bakepapir, hell over ½ dl vann, og pensle potetene med litt olje. Krydre med salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter.      
 Varier gresskartilbehøret utifra hvor god tid du har, eller hvor ambisiøs du er. Godt blir det uansett! Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Kutt den øverste smale delen av gresskaret i syltynne skiver med en skarp kniv. Kok opp 3 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Vend inn gresskarskivene, kok opp, ta kjelen av varmen. La det trekke frem til servering. 
 Del resten av gresskaret i biter på omtrent 2x2 cm. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Kjør halvparten av gresskarterningene og 1 ss smør til en puré.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider. Ha det i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 16 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
 Børst soppen fri for jord. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 5 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn løkskivene.  
 Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!