Glutenfri
Laktosefri
Urtemarinert svinefilet med stekt sopp, rosmarinpoteter, rødvinssaus og gresskar på tre måter
3.95 (79)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rosmarin
½ bunt
Vann
½ dl
Gresskar
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Marinert ytrefilet av svin
300 g
Sjampinjong
100 g
Sjalottløk
1 stk
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 719 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i jevne skiver. Skyll rosmarinen, og plukk bladene av stilkene. Fordel potetskivene og rosmarinen i en ildfast form med bakepapir, hell over ½ dl vann, og pensle potetene med litt olje. Krydre med salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter.
Varier gresskartilbehøret utifra hvor god tid du har, eller hvor ambisiøs du er. Godt blir det uansett! Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Kutt den øverste smale delen av gresskaret i syltynne skiver med en skarp kniv. Kok opp 3 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Vend inn gresskarskivene, kok opp, ta kjelen av varmen. La det trekke frem til servering.
Del resten av gresskaret i biter på omtrent 2x2 cm. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Kjør halvparten av gresskarterningene og 1 ss smør til en puré.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttet på alle sider. Ha det i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 16 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 65 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Børst soppen fri for jord. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 5 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn løkskivene.
Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!