Glutenfri
Laktosefri
Torskefilet med mørbakt rødløk, sellerirotpuré, kokte poteter og mynteglaserte erter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Grønne erter
125 g
Mynte
½ bunt
Smør
2 ss
Torskefilet
375 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 427 kcal
- Fett: 10 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt smør i sellerirotpuréen for en rundere smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt selleriroten i mindre biter. Kok sellerirotbitene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte og møre.
Del rødløken i to. Ha 1 ss eddik, litt olje, salt og pepper utover et stekebrett med bakepapir. Legg løken på brettet med snittflaten ned, og stek den i ovnen i 25 minutter.
Ha ertene og 2 ss smør i en liten kjele, og varm opp til smøret er smeltet. Skyll og grovhakk mynten, og ha mynten i smøret rett før servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Legg fisken på stekebrettet med løken når det gjenstår omtrent 10 minutter av løkens steketid.
Spar på 1 dl av kokevannet fra selleriroten, og sil av resten. Kjør selleriroten til en puré med en stavmikser. Spe på med kokevannet, litt etter litt, til sellerirotpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!