Laktosefri
Sitruskrydret seifilet med ovnsbakt brokkoli- og couscoussalat med peanøtter og appelsinsmør
3.81 (84)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Brokkoli
½–1 stk
Couscous
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Smør
2 ss
Seifilet
375 g
Sitruskrydder
1 pakke
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Peanøtter
40 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 704 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan smake til appelsinsmøret med litt friske, hakkede urter, som for eksempel persille, for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og del brokkolistilken i to på langs. Bruk en potetskreller, og kutt stilken i brede strimler. Legg strimlene i en skål med kaldt vann frem til servering. Fordel brokkolibukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek bukettene i ovnen i 15 minutter. Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) fra halve appelsinen på et rivjern. Ha løken, appelsinskallet, soya- og ingefærsausen og 2 ss smør i en kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt. Del appelsinen i to, og press saften fra halve appelsinen over smøret. Smak til med salt og pepper. Skrell og kutt resten av appelsinen i terninger, og bland terningene inn i smøret.
Bland de ferdigstekte brokkolibukettene og den ferdigkokte couscousen i en bolle med grønnsaksbuljongen, salt, pepper og 1 ss olivenolje. Del sitronen i to, og klem saften fra halve sitronen over salaten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt, pepper og sitruskrydderet.
Skyll og tørk ruccolaen. Del resten av sitronen i båter.
Hell appelsinsmøret over fisken. Topp retten med brokkolistilken og ruccolaen, og server peanøttene og sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!