Glutenfri
Fiskekaker med krydderbakte gulrøtter, småpoteter og spinat, servert med frisk yoghurt og hasselnøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hasselnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Spinat
50 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Honning
1 pakke
Sitron
½ stk
Rødløk
1 stk
Fiskekaker
360 g
Sitron
½ stk
Hasselnøtter
½ pakke
Yoghurt
150 g
Basilikumolje
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 708 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til yoghurten med basilikumoljen og litt revet sitronskall. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne for ekstra god smak. Skvis litt sitronsaft over løken for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og skyll potetene og spinaten. Kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper, det tyrkiske krydderet og honningen. Del sitronen og skvis over saften fra halve sitronen. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løken i ringer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 4 minutter, til den er blank, og ha den over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Ha løken tilbake i stekepannen sammen med fiskekakene de siste to minuttene av steketiden.
Vend inn spinaten med potetene og gulrøttene rett før servering.
Knus hasselnøttene. Smør yoghurten utover på tallerkener, og fordel gulrøttene, potetene og spinaten over. Drypp litt basilikumolje rundt og dryss hasselnøttene over. Server med fiskekakene og løken. God middag!
Vel bekomme!