Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og kremet appelsinsaus
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Timian
½ bunt
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Lyrfilet
325 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 466 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og plukk bladene av timianen, og vend inn bladene før servering
Legg posen med appelsinsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
God middag!
Vel bekomme!