Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og kremet appelsinsaus

Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter, timianstekte gulrøtter og kremet appelsinsaus

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Timian
½ bunt
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 466 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og plukk bladene av timianen, og vend inn bladene før servering
Legg posen med appelsinsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
God middag!
Vel bekomme!