Pannestekt lyrfilet i soyasmør og ovnsbakt hodekål med hasselnøtter, servert med dillmajones
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet i soyasmør og ovnsbakt hodekål med hasselnøtter, servert med dillmajones

3.87 (244)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Hodekål
300 g
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Dill
½ pakke
Sitron
½ stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Dill
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 589 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare deg for litt arbeid kan du koke potetene med dillstilkene, og ovnsbake fisken i ovnen med smør, soyasaus og sitronsaft i omtrent 10 minutter. Smak til majonesen med litt sitronsaft for en friskere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter. 
Kutt hodekålen i båter på langs ut fra stilken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hodekålen i 2–3 minutter på hver snittflate. Krydre med litt salt og pepper. 
 Fordel hodekålen utover et stekebrett med bakepapir, og stek den videre i ovnen under potetene i omtrent 10 minutter. Grovhakk hasselnøttene, og strø dem over hodekålen når det gjenstår 4 minutter av hodekålens steketid.  
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør, en halv pose soyasaus og saften fra den halve sitronen mot slutten av fiskens steketid. Øs soyasmøret over fisken med en skje.   
 Skyll og grovhakk dillen. Ta hodekålen ut av ovnen når den er ferdigstekt. Press over litt av saften fra resten av sitronen, og topp med dillen. 
 Finhakk resten av dillen. Ha majonesen i en liten skål og tilsett dillen, litt salt og pepper. Server dillmajonesen til retten. 
Vel bekomme!