Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Rød curry med norsk tofu, wokket pak choy og sprø kikerter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- soyasaus
- olje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Jasminris
135 g
Pak choy
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Tofu
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Soyasaus
1 ts
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 876 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten er sterk, så smak dere forsiktig frem litt etter litt.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Ha kikertene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir og bland inn litt olje, salt og karrien. Stek kikertene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt pak choyen i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå.
Kutt tofuen i terninger. Varm opp en gryte til middels høy varme. Tilsett ingefærblandingen, og stek tofuterningene i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, kokoskremen, sesam- og chilisausen, 1 ts soyasaus og 1 dl vann. Rør godt om til currypasten er utblandet. Kok opp, og la det småkoke frem til servering. Smak til med 1 ts sukker og eventuelt litt salt.
Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i 1–2 minutter, og krydre med litt salt.
Skyll og kutt limen i båter. Fyll serveringsskåler med litt av risen og curryen, og topp med grønnsakene og de sprø kikertene. Server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!