Kyllingsalat med sprøstekt chorizo, asparges og hjemmelaget avokadodressing

Kyllingsalat med sprøstekt chorizo, asparges og hjemmelaget avokadodressing

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
Chorizo
1 pakke
Asparges
1 bunt
Avokado
1 stk
Yoghurt naturell
1,5 dl
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
1 ts
(Sulfitt, Sennep)
Sitron
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Mais
1 pakke
Salatkylling
1 pakke
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en spennende vri på salaten kan du tilsette bringebær eller jordbær.

Varm opp en tørr stekepanne, og stek chorizoen til den er sprø. Legg chorizoen til side på en tallerken.
Sett en liten kjele med lettsaltet vann på kok. Fjern nederste del av aspargesene og kutt dem i biter. Kok aspargesbitene i ca. 2 minutter. Avkjøl aspargesene i kaldt vann når de er ferdigkokte.
Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Mos avokadokjøttet sammen med yoghurten, og smak til med sennepen, saft fra sitronen, salt og pepper. Ønsker du en tynnere konsistens på dressingen kan du spe på med litt vann.
Kutt enden av salaten, skyll bladene i kaldt vann, og del salatbladene i grove biter. Kutt agurken og rødløken i skiver, og kutt cherrytomatene i to. Sil laken av maisen. Bland salaten, agurken, maisen, rødløken, cherrytomatene, aspargesen og kyllingen sammen i en salatbolle, og topp med chorizoen og fetaosten.
Vel bekomme!